Harjoitustoiminta

Taekwondo kunnonkohottajana ja harrastuksena

Taekwondo on monipuolinen liikuntalaji, joka sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille ihmisille. Laji soveltuu erinomaisesti myös pelkästään kuntoilumielessä tehtävään harjoitteluun. Jokaiseen harjoitukseen kuuluu oleellisena osana sekä venyttelyä että monipuolisia kuntoa kohottavia harjoitteita. Taekwondo ravitsee kehon lisäksi myös mieltä, vahvistaa itsetuntoa ja antaa itsevarmuutta.

Lajikohtaiset osuudet harjoituksistamme sisältävät runsaasti taekwondolle ominaisia potkutekniikoita ja liikeyhdistelmiä joita harjoitellaan joko ilmaan tai pehmustettuihin potkutyynyihin. Vaikka taekwondo onkin potkupainoitteinen laji harjoittelemme kattavasti myös erilaisia lyönti- ja torjuntatekniikoita. Tekniikoita harjoitellaan sekä yksittäistilanteissa että kamppailuna, jotta myös aitoihin tilanteisiin saadaan hyvät henkiset ja fyysiset valmiudet.

Itsepuolustus on taekwondon ehkä kiinnostavampia ja edistyksellisimpiä osa-alueita. Se liittää lajin kaikki tekniikat yhteen ja on kaikkein käytännönläheisintä taekwondoa. Itsepuolustus jakautuu moniin eri osa-alueisiin kuten irrottautuminen, vastatekniikat, puolustautuminen maassa, puolustautuminen yllätyshyökkäystä vastaan jne. Perusteknisiä harjoituksia tehdään usein myös soveltaen itsepuolustuksen näkökulmasta.

Yksi taekwondon perustavoitteista on kasvaa ihmisenä. Tähän kasvuun liittyvät olennaisesti hyvien tapojen omaksuminen, toisten ihmisten kunnioittaminen sekä yhteisten pelisääntöjen noudattaminen.

Löydä oma Do, tie

Jokainen saa harrastaa lajia omista lähtökohdistaan ja omilla tavoitteillaan. Edistyksessä ei verrata oppilaita toisiinsa vaan seurataan kunkin yksilön henkilökohtaista edistymistä.

Me opetamme taekwondoa, jotta sinä voittaisit itsesi. Tarjoamme hikistä treeniä ja hauskaa yhdessäoloa. Vapauta mielesi ja tule mukaan – sinussakin elää kamppailijan henki!